Лидерите на СДС -Дупница: „Ако има коалиция „анти”, тя ще е само срещу БСП”

03/14/2018 16:19:00
Лидерите на СДС -Дупница: „Ако има коалиция „анти”, тя ще е само срещу БСП”

След проведен Национален и Регионален съвет на СДС, лидерите на местната дясна структура, Георги Георгиев и Костадин Костадинов, излязоха с позиция за бъдещата коалиционна политика на синята партия. Те увериха, че в момента тече бурна организационна дейност по всички структури и са в готовност за предсрочни избори, ако се стигне до там. Все пак нагласата на СДС е против това да има оставка на правителството, защото счита, че момента не е подходящ, заради европредседателството ни, а и важността да се договорят кохезионната и земеделска политика след 2020, когато ще бъдат отпускани средства за общините, включително, и за Дупница.

Ето какво каза за dupnitsanova.com Kостадин Костадинов:

„По никакъв начин не приемаме ултиматум от типа анти ГЕРБ. Ние няма да участваме е коалиции „анти”, но ако ще има такава, тя ще е анти БСП. Принципно не сме против хората на БСП, където има много млади и европейски настроени политици, но за съжаление ,обаче, с идването на Корнелия Нинова, се появиха фигури като Жаблянов и Гечев, които насаждат омраза и разделение в нашето общество.

Ние в СДС сме коалиционно настроени и това го доказахме на последните парламентарни избори. Очевидно, от изказването на ДБГ, тя не е работила за тези избори, но фактът, че нашият кандидат има пети резултат в страната се дължи, най-вече, на структурите на СДС. Ако има дясно обединение, то трябва да бъде обединение на уважението, на равнопоставеността, на демократичните ценности. Това го доказахме още през 2013 –та година, когато създадохме Обединения Демократичен Блок. Мисля, че успяхме да тушираме партийните различия в една местна демократична общност. Сега отново сме готови за разговори и преформатиране на Демократичния блок”

Председателят на СДС- Дупница, Георги Георгиев, пък, уведоми, че в момента се изгражда младежка синя структура на територията на общината и  амбицията е да има такава в Бобов дол. Той прикани граждани, които имат сходни политически убеждения да се свържат с местното ръководство в Дупница, за да бъде учредена структура и в миньорския град.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар