Декларация за преминаване на коридор 8 през Дупница приеха общинските съветници

03/30/2018 17:17:20
Декларация за преминаване на коридор 8 през Дупница приеха общинските съветници

Днес на общинска сесия местните парламентаристи приеха  декларация, в която настояват за преминаване на коридор 8 през Дупница. Документът ще бъде изпратен до министър-председателя на Република България, до депутатите в 44-то Народно събрание, Министерство на регионалното развитие, Министерство на транспорта, областния управител, Председателя на Европейската комисия, Европейския комисар по транспорта и министър-председателя на Р Македония.

Инициативата за декларацията е на Обединен демократичен блок и  във връзка с рестартирането на проекта за коридор 8, свързващ Адриатическо с Черно море. Опасенията на ръководството на дясната партия са свързани с обсъждания на последния проект, в който Община Дупница не фигурира в трасето/ Гюешево-Кюстендил-Коняво-София – Бургас/

Седмица по-рано общинският съветник Костадин Костадинов/ОДБ/  излезе с апел към народните представители и местна власт за обединяване сили и отстояване на  позицията транспортен коридор 8 да е през Община Дупница.

„Считаме, че този вариант е в пъти по-евтин за реализация и последваща поддръжка от останалите коментирани маршрути. От своя страна изпълнението му ще спомогне за привличане на инвестиции в Кюстендилска област. Припомняме, че областта е сред трите в страната с най-малък обем инвестиции.”

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар