Спас Василев от Кочериново с ново обвинение

05/10/2018 10:15:05
Спас Василев от Кочериново с ново обвинение

Софийската районна прокуратура повдигна второ обвинение за измама срещу Спас Василев, известен в социалните мрежи като Александър Николов, съобщи пресцентърът й.

Обвинението е повдигнато дни преди Василев да излезе от затвора, където излежава 7-месечна присъда отново за измама. Би трябвало да излезе на свобода в средата на май. С повдигането на обвинението прокуратурата получава правото да иска постоянното му задържане и по това дело. Съдия Албена Момчилова от Софийския районен съд в сряда отказа да определи каквато и да е мярка за неотклонение на Василев. Аргументът й е, че в момента той е в затвора., пише segabg.com.

Новото обвинение на Александър/Спас е за измама в големи размери. Според прокуратурата той е заблудил девет души, че ще им осигури купуването на изгодни самолетни билети. Той е обвинен и за това, че е заблудил управителя на туристическа фирма, че служители на дружество, което представлява, пътували много по света и искали да ползват услуги за закупуване на самолетни билети и хотелско настаняване. От прокуратурата твърдят, че с действията си Василев е причинил на пострадалите имотна вреда за близо 37 500 лв.

Присъдата, която в момента осъденият търпи, беше постигната след споразумение с прокуратурата. Той се призна за виновен и се съгласи на 7-месечна ефективна присъда. Тъй като вече беше изтърпял 6 месеца в ареста, му оставаше да излежи още един.

Срещу него се води още едно разследване за измама, по което няма обвинение.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар