Средно училище "Климент Охридски" проведе пробен изпит по физическа подготовка за новата си спортна паралелка след 7-ми клас

05/12/2018 12:24:00
Средно училище "Климент Охридски" проведе пробен изпит по физическа подготовка за новата си спортна паралелка след 7-ми клас

Преобразуваното в средно училище  „Климент Охридски”  проведе пробен изпит за проверка на способностите по Физическо възпитание и спорт за новата спортна паралелка, която се разкрива за първи път след 7-ми клас.

Около 14 деца   днес се възползваха от предварителния изпит, за да придобият впечатления за естеството на същинския изпит, който ще се проведе на 5 и 6 юни 2018г. , съобщи Христо Михалчев –член на изпитващата комисия.

„Проверяваха се общата физическа подготовка на децата и уменията им в различните видове спорт.  Всички те  показаха завидна  подготовка и се справиха добре с нормативните изисквания. Очакваме много деца да се явят на същинския изпит. ”

Припомняме, че  със заповед на министъра на образованието ОУ “Св. Климент Охридски”-Дупница вече е преобразувано в средно, а първият прием на ученици в горния курс на обучение ще бъде за учебната 2018-2019 г.

Преобразуването на учебното заведение цели от I до VII да се извършва обучение с разширена подготовка по спорт и профилирана по спорт за средния курс на обучение.

Обучението ще бъде по няколко олиймпийски спорта-бадминтон, шахмат, таекуондо, тенис на маса, футбол, баскетбол и волейбол. Сред мотивите на директора на училището, Близнаков, по чиято инициатива стана преобразуването на училището, бяха добрата спортна база, с която разполага учебното заведение,  по-големият бюджет, който ще получи то и възможността за финансиране дейността на единствения плувен басейн в града. Намеренията на директора  още са- да привлече правоспособни треньори, което ще доведе допълнително финансиране за спортните клубове в града.

Преобразуването ще привлече допълнителен финансов ресурс в размер на 250 000 лв. при сегашно ниво на финансиране на средното образование, с тенденция сумата да нарасне до 500 000 лв.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар