След повече от час дебати ОбС одобри отчета на болницата

05/18/2018 17:44:57
След повече от час  дебати ОбС одобри отчета на болницата

Първа точка от днешното общинско заседание бе финансовия отчет на болницата за 2017 година, който беше представен от прокуриста Мария Иванова. Тя отчете печалба в размер на 178 000 лв. Иванова съобщи пред принципала ОбС, че нови задължения не се трупат от началото на 2018 г., а  единствено се изплащат стари такива.  Общинският съветник и председател на ИК- Костадин Костадинов,  не се съгласи с посочената печалба и оспори  размера на задълженията на лечебното заведение. Според Костадинов  финансовия отчет на болницата не е реален, тъй като в графа „бъдещи вземания” са вписани суми, които не е сигурно  болницата ще получи ли като очакван приход. Касае се  за заведен съдебен иск от страна на Мария Иванова към Касата, в който тя ще търси изплащане на надлимитната дейност за тригодишен период , в размер на 333 000 лв.

След час и половина разгорещен дебат общинският съветник от гражданската квота на ГЕРБ,  Даниела Симова, обобщи, че вписаната печалба в отчета е 178 000 лв , но загубата за миналата година възлиза на 250 000 лв, което със сигурност показва, че са натрупани нови задължения.

Общинският съветник Пламен Соколов попита, директно,  прокуриста,  има ли фирма, която да е в родствена връзка с кметския екип и да изпълнява обществени поръчки на Община Дупница, свързани със социална дейност и на каква стойност”, визирайки фирма „Тоби”. Мария Иванова отговори, че не познава никой в града. Работи с фирми, които са одобрени преди встъпването й в длъжност, но призна, че в процеса на работа, е получавала обиди и закани  от бизнеса, с които болницата има договорени отношения, от представители на властта и от работещи в лечебното заведение. Тя сподели, че  е поела ръководния пост с цел оздравяване, че това е единствената и цел и призова съветниците да загърбят политическите си пристрастията и да работят заедно за спасяване на болницата. В подкрепа на думите й, председателят на ОбС  Емил Гущеров заяви: „ Болницата не е нито на тази партия, нито на онази. Тя е на всички нас, гражданите на общината.  Затова нека бъдем единни, да проявим търпение и помогнем с каквото можем.”

Съветникът Пламен Соколов заяви, че официално  ще поиска оставката на заместник-кмета Милев на следващо заседание, който е в родствени отношения със собственика на фирма  „Тоби”, доставяща храна на общинската болница.

В крайна сметка отчетът бе приет с 25 гласа, двама въздържали се,  а Костадин Костадинов не участва при гласуването и демонстративно напусна залата.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар