Ученици от Дупница посетиха НС по покана на депутата Р. Чеканска

05/31/2018 11:40:02
Ученици от Дупница посетиха НС по покана на депутата Р. Чеканска

Ученици от община Дупница бяха на посещение в Народното събрание по покана на депутата от ГЕРБ Радослава Чеканска. Посетителската група бе общо от 18 ученици – от първи до осми клас включително. Децата са възпитаници на СУ „Св. Паисий Хилендарски”, ОУ „Неофит Рилски”, ОУ „Евлоги Георгиев” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – с. Яхиново. Те бяха придружени от Тодор Петков – началник отдел „Култура, образование и младежки дейности” към Община Дупница.

Учениците получиха възможност да посетят Народното събрание, след като станаха победители в различни конкурси, посветени на 140 години от Освобождението на България. Конкурсите включваха рисунка за деца от І до ІV клас, историческо състезание  за ученици от V до VІІ клас и  конкурс за есе. Организатори бяха Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Исторически музей – Дупница, НЧ “Ген. Георги Тодоров - 2011” и Община Дупница.

Посещението бе подарък от народния представител Радослава Чеканска, която се ангажира да организира визитата и да запознае децата отблизо с работата на парламента. Чеканска посрещна лично гостите от Дупница, разказа им за основните правомощия на институцията и ги запозна със свои колеги. „Децата задаваха въпроси най-вече за законотворческия процес и какво представляват парламентарните комисии. Проявиха интерес и към историята на държавния орган. Имаха възможност да се срещнат и разговарят със зам.-председателя на НС г-н Емил Христов”, разказа Чеканска. По време на посещението си, учениците разгледаха сградата на парламента и проследиха от балконите дискусията в Пленарна зала. 

Първолакът Цветан Заров занесе в парламента специален подарък от Дупница – папка с рисунки, посветени на 140-ата годишнина от Освобождението на страната ни. Произведенията на първолаците от ОУ „Неофит Рилски” бяха подарени лично на зам.-председателя на НС Емил Христов, който ги прие с благодарност и поздрави децата за таланта. „Истинска радост е срещата с будни, млади дупничани”, каза зам.-председателят на парламента.

Няколкочасовата среща в парламента завърши вълнуващо и емоционално за децата от Дупница. Радослава Чеканска им благодари за проявения интерес и пожела на учениците да бъдат все така будни и  креативни. Народният представител обеща да организира и други такива посетителски групи.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар