Наградиха над 100 възпитаници на ПГ „Христо Ботев” за успехи през учебната 2017/2018 г.

06/01/2018 18:34:00
Наградиха над 100 възпитаници на ПГ „Христо Ботев” за успехи през учебната 2017/2018 г.

Ден по-рано ПГ „Христо Ботев” с тържествен церемониал отбеляза своя патронен празник. Ученици, бивши и настоящи  учители и родители присъстваха на мероприятието, което започна с посрещане на знамето на учебното заведение и  химна на България.

В поздравителното си слово директорът на училището, Геновева Ризова, поздрави учители и ученици и подчерта, че училищната институция продължава традициите в образованието и следва заветите на своя патрон.:

„Благодаря на всички, които създадоха традиции и ни ги завещаваха да ги следваме с отговорност и ентусиазъм. Успехите, постиженията и мечтите ни са белязани с невидимото присъствие на Ботев. Той ще ни гледа винаги от пространството на вечността, а чрез всички нас духът му ще живее днес, утре и завинаги. Наш дълг е да предадем Ботевите завети на идните поколения за пример и упование в моменти на трудност и изпитание. Убедена съм, че можем също като него, с твърдост и последователност, с гордост и плам,  да обичаме своята родина и да работим за нейното добруване. Нека се преклоним пред подвига на Христо Ботев и славните герои от миналото, нека бъдем повече българи със самочувствие и увереност в утрешния ден.”

На патронния празник на училището бяха наградени над 100 възпитаници за високи  постижения  от регионални и национални състезания, олимпиади, конкурси и спортни успехи през учебната  2017/2018 г.

Старателно подготвена музикално-поетична програма поднесоха възпитаниците на учебното заведение. Техни гости бяха малчуганите от 7-ма детска градина „Калина”,  които също ги поздравиха с музикални изпълнения.

 

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар