Кой ли вече не си направи пиар на гърба на съкратените миньори в Бобов дол и не се снима с тях !

07/19/2018 16:48:42
Кой ли вече не си направи пиар на гърба на съкратените миньори в Бобов дол и не се снима с тях !

Добрата новина от днес е, че Комисията по труда, социалната и демографската политика - предлага на Народното събрание да подкрепи на първо гласуване Законопроекта за изменение на кодекса за социално осигуряване.Той е включен в програмата за пленарното заседание на 20 юли.

Депутатите от парламентарната комисия приеха с 19 гласа „за“ и двама „въздържал се“ предложените от омбудсмана Мая Манолова промени в Кодекса за социално осигуряване, касаещи ранното пенсиониране на миньорите. "Така справедливостта за подземните миньори с трудов стаж по 10, 15, 20 години ще бъде възстановена и те ще могат да се пенсионират по стария ред – право, което им беше отнето в края на миналата година от депутатите" коментира омбудсмана. 

„Има наистина напрежение, тъй като предизвестието на миньорите от последния закрит подземен рудник „Бобов дол“ изтича други ден и те остават на улицата. След като има воля тази несправедливост да бъде поправена е добре това да се случи сега, за да има спокойствие. Още веднъж искам да кажа благодаря на всички Вас - за това, че разглеждате своевременно този законопроект.” каза още Манолова. Това е добрата новина от днес. Оказа се, че сагата ще приключи щастливо за всички , най-вече за засегнатите миньори, но и за редица други, които къде повече, къде по-малко си приписаха ред заслуги. Светлана Ангелова от ГЕРБ е вносител, но инициатива имал и д-р Ибришимов от БСП  и неговата парламентарната група също ще го подкрепи. 14-миньори от Бобов дол били придружени на заседанието на комисията от зам. председателя на Общински съвет Бобов дол и председател на БСП в града Елеонора Христова. Вчера и онзи ден пък и кмета на града Елза Величкова /БДЦ/или бившата Лидер/ също изразяваше подкрепа в студиа и комисии.

Винаги е добре, когато много хора защитават една кауза, но в този случай много политици  си направиха евтин пиар на гърба на миньорите и не пропуснаха усмихнатите снимки. Както много пъти през годините е ставало тези хора / миньорите/са били употребявани. Сега до тях можеше да застане и собственика на рудника защото, ако той не го бе затворил нямаше да се реши проблема с пенсионирането, нямаше да има снимки и работа за фризьори. Но кой ще реши проблемите на другите останали без работа и не в пенсионна възраст? Но днес има добра новина и едни щастливи и усмихнати хора!

Водеща снимка Darik

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар