Разкрита е мрежа от фабрики за нелегални цигари. Две от тях са в Дупница

08/25/2018 19:12:27
Разкрита е мрежа от фабрики за нелегални цигари. Две от тях са в Дупница

Полицията в Пловдив и прокуратурата разкриха мрежа от 4 фабрики за производство за нелегални цигари в страната, съобщaва bTV. Фабриките са в Тутракан, Горна Оряховица и две в Дупница.

Арестувани са 23-ма души, реализирали огромни печалби от незаконна дейност.

Иззети са 42 тона тютюн на стойност 7 млн. лв. и 200 хил. кутии цигари от различни марки.

Фабриките са разполагали с най-съвременни машини за производство на цигари. Инвестицията в един подобен завод е около 3-4 млн. лв. Те били със затъмнени стъкла, за да не се вижда какво е производството вътре.

Заводите били снабдявани с тютюн от модерно оборудвана база в пазарджишкото село Калугерово, а също и с материали от печатница във Варна. 

В четирите фабрики са работили хора от бивши тютюневи предприятия. Те са били извозвани с бусове със затъмнени стъкла. Работили по две седмици на месец срещу 1500 лв.

Полицията в Пловдив е разкрила фабриките, след като е започнала да наблюдава двама безработни пловдивчани, които демонстрирали охолен начин на живот.

На задържаните 23-ма души са повдигнати обвинения за продажба и съхранение на акцизни стоки без бандерол. Заради пропуски в закона не могат да им повдигнат обвинения за изграждането на заводите./ Източник: btv

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар