Мръсна вода тече от чешмите в жк „Бистрица”

01/25/2017 11:39:00
Мръсна вода тече от чешмите в жк „Бистрица”

Жълта вода тече, седмица, от чешмите на жителите  в дупнишкия квартал жк „Бистрица”, това сигнализират граждани на електронната ни поща. Те твърдят, че видимото и състояние е лошо, има жълт цвят,  твърди частици в нея и не е годна за пиене. Притесненията им още са свързани с увреждане на перални машини поради песъчливата и структура, която се намира във водата.

Екипът ни се свърза с упртавителя на местното водно дружество  Илия Илиев, който обясни, че водата е в изключително малко количество. Тя замръзва, основен водоизточник Бистрица е лед и това, което тече под леда се подава по мрежата.

„Необходимо е малко да се размръзне водохващането, за да може да има нормален водоотток . Положението с водата е доста усложнено. Преди няколко дни се опасявахме, че можем да минем на воден режим, но към този момент няма такава опасност. Реката е замръзнала и не тече вода. Разбира се, че ще проверим сигналът още веднага. Към момента пробите са добри, мониторинг се прави непрекъснато на състоянието й и тя е годна за пиене. Ежегодно дружеството реализира около 130 проби в цялата водоснабдителна система на територията на общината. Анализите се правят в акредитирана лаборатория.  Миналата седмица имаше аварии в този квартал,  както и вътрешно-ремонтни дейности  в блок 1 и е възможно тръбите да не са в добро състояние там. Незабавно ще изпратим хора, за да се уверим.”, каза загрижено управителят Илия Илиев.

Снимките са изпратени от живущи в 33 и 1 блок на жк "Бистрица" от Иван Алексиев и Нина Георгиева. Оплакване за състоянието на водата постъпи и от жк "Люляк".

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар