Отново нарушения в дупнишкия прют за безстопанствени кучета

08/30/2018 12:00:00
Отново нарушения в дупнишкия прют за безстопанствени кучета

Дупнишкият приют за безстопанствени кучета бе изненадващо посетен от три доброволчески неправителствени организации, които констатираха отново поредица от нарушения.

Явно предприетите мерки от страна на общината не работят. Припомняме, че в края на 2017 г. имаше многократни сигнали за потресаващите условия в приюта за кучета от неправителствени организации. Нарушенията бяха свързани с отглеждането на четириногите, както и немърлива работа по време на оперативни интервенции и възстановителен период, които стигнаха чак в предаването „Господари на ефира”. Общината се сезира и публикува на сайта си вътрешни правила за работа, включващи избор на нов управител, обучения на служителите за  хуманно отношение и защита на животните, както и играждането  на  помещения за болни и ранени животни и такива излезли от анестезия. В правилника се регламентира и реда за посещенията на лица, желаещи да полагат доброволен труд. Явно много от мерките останаха само на хартия, защото след внезапната проверка на доброволците онзи ден те споделиха на фейсбукстраница  Сдружение'' Българска Федерация за защита на животните - Всички сме равни" своите  нови нарушения. Ето какво написаха, без редакция:

"Скъпи приятели днес Общински приют за безстопанствени животни гр Дупница, беше посетен от представители на три организации НПО "ДАРА", "ДОГ Help-BG" и ”Всички сме равни".
Отидохме без предупреждение – с нарушенията на приюта се сблъскахме още на самия вход – вратите бяха плътно затворени, въпреки, че до края на работния ден оставаха часове.
Това неминуемо оставя в заблуждение всеки гражданин или доброволец решил да дойде да разходи, или осинови животинче.
Бяхме посрещнати със силно изразено негативно отношение от страна на служителите, работещи на въпросното място.
След като обиколихме целия обект, упражнявайки правото си на ОБЩЕСТВЕН КОНТРОЛ, което ни се полага по ЗЗЖ и Наредба 41, констатирахме доста нарушения.
В изолатора има прибрани 16 кучета от преди три месеца, кастрирани, но не и върнати по места. ЗАЩО ??? Това е в противоречие с ПРОГРАМАТА КАСТРИРАЙ – ВЪРНИ.
Също имаше и прибрани кучета и по неясни за нас причини, обявени за агресивни. Констатирани са и още куп нарушения, за които сме уведомили директора на ОДБХ – Кюстендил.
ОЩЕ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ЩЕ БЪДЕ НАПРАВЕНА СЪВМЕСТНА ПРОВЕРКА НА ПРИЮТА от преставители на НПО и експерт от ОДБХ-Кюстендил.

Междувременно всички животинки бяха разходени и нахранени от нас и доброволци. Тук е мястото да благодарим на приятели и дарители, които вярват в нас и ни подкрепят. Специално благодарим на М. Маринова за дарената суха храна. Благодарим и на Роси за осигурения транспорт.
А ние приятели продължаваме борбата!!!!......"

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар