Откриват новата стартова площадка за безмоторно летене с парапланери и делтапланери край Дупница

09/03/2018 11:21:00
Откриват новата стартова площадка за безмоторно летене с парапланери и делтапланери край Дупница

След месеци усърдна работа на местния аероклуб „Свободен полет”, с председател Петьо Кюркчийски ще бъде открита летателна площадка в местността „Остроган” над  дупнишкото село Бистрица.  Откриването  е част от организиран  тридневен „Фестивал на полета”, който започва на 7 септември от 9.00 ч. на ливадите, намиращи се в близост до градския парк „Рила”.На място ще има обособена зона за палатков лагер и мобилна скара-бира през дните на фестивала.

„Програмата е скрмна и волна, като целта е да се съберем, да полетим и да се забавляваме заедно.
Подсигурили сме 4х4 транспорт за пилотите, желаещи да полетят от новия старт Остроган, а ливадата е подходяща за извършване на полети с парамотори, паратрайкове и мотоделти, така че да се чувстват поканени и техните пилоти!
Разбира се, добре дошли са всички желаещи да се докоснат до магията на полета и да научат повече за нашите дейности, най -вече  децата.”, споделя организаторът Петьо Кюркчийски.

Новата стартова площадка за безмоторно летене с парапланери и делтапланери се намира на 1500 метра надморска височина и е с денивелация 830м. Тя е подходяща за излитане при ветрове от СИ до СЗ.

Идеята за изграждане на площадката е от преди няколко години. Днес вече тя е факт. Любителите на парапланеризма предпочитат това място заради лесния й достъп, тъй като до там има офроуд път, подходящи въздушни течения  и неописуеми гледки. Mесността "Остроган" привлича, както любители и професионалисти от България, така и  чужденци от ЮАР, Австралия, Нова Зеландия, Швейцария, Италия, Гърция.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар