Общинският съветник Станислав Павлов: "Мерките за безопасност при ремонтните дейности в жк „Бистрица” получават оценка ”слаб 2”

09/11/2018 18:40:00
Общинският съветник Станислав Павлов: "Мерките за безопасност при ремонтните дейности в жк „Бистрица” получават оценка ”слаб 2”

Общинският съветник от групата на БСП, Станислав Павлов, постави оценка „слаб 2”  за мерките на безопасност, при който се извършва крупните ремонтни дейности в най-големия жилещен квартал „Бистрица”. Това се случи на общинско заседание днес, а неговото изказване предизвика оспорвани дебати между съветниците и управляващите.

Павлов определи изпълнението на ремонта като „капан за хора и коли”, като публично потвърди, че има сигнали за инциденти, лично подадени към него. „И в други градове се правят подобни ремонти, но никъде това не се извършва с такова безхаберие”, гневно критикува Павлов,  като потърси отговор на въпросите „Кой следи процесите на текущите ремонти, кои са отговорните и виновни лица за да има инциденти и има ли санкционирани изпълнители."

От друга страна, ресорният заместник-кмет Красимир Георгиевне не се съгласи с отправената критика и пожела да му бъдат посочени имената на пострадалите граждани. Той увери, че ежедневно се водят разговори с фирмите изпълнители и се контролира процеса на работа. Георгиев се извини за неудобството, което се създава за гражданите и потвърди, че крайният срок за приключване  на дейностите по проекта е 8 октомври, а очакванията са кварталът да придобие един модерен вид с всички необходими условия за добър живот.

Дебатът възникна по повод гласуването на докладна записка, касаеща теглене на краткосрочен заем в размер на 1 167 703 лв. от фонд „ФЛАГ”.  Както ви информирахме, сумата е необходима за разплащането на дейности по европейскя проект за благоустрояването на жк ”Бистрица”, който  е фокусиран върху рехабилитация и реконструкция на улици и изграждане на зони за отдих и игра, облагородяване на междублокови пространства и др. Заемът ще бъде лихвен процент 4, 083 % и възстановен, когато общината получи финансирането по европейската програма за изпълнения проект.  28 общински съветници подкрепиха поемането на заема,  единствено  съветникът, д-р Пламен Соколов, гласува с „въздържал се” и се обърна към  колегата си Станислав Павлов да бъде по-снизходителен към управляващите , като добави: „Изпълнителят се знае кой е, но знае ли се кои са реалните изпълнители, „пчеличките”? Те от Дупница  ли са, южно от нея ли са? Аз ви казвам само едно,  те са от една махала, близка до жк „Бистрица”? Кое наложи това?"

Пламен Соколов отправи и критика за некачественото асфалтиране на дупките  в града, което тече.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар