Председтелите на партийте в ОбС - Дупница избраха площадката край Пиперево за изграждане на депо

12/19/2016 11:42:07
Председтелите  на партийте в ОбС - Дупница избраха площадката край Пиперево за изграждане на депо

На Председателски съвет, днес, председателите на политическите групи, чрез тайно гласуване, одобриха терена в с. Пиперево за изграждане на депо за битови отпадъци.

На гласуване бяха подложени четирите терена, които поучиха положителна оценка от експертната комисия преди седмица. Теренът  край Пиперево беше избран след балотаж. Всеки един от тях се  оценяваше с точки, като максималния брой в оценяването бе 4. За всеки следващ в подредбата, с по една точка надолу. След обстойно преброяване, терените в Пиперево и жк „Бистрица" се оказаха с най-много и равен брой точки - по 22 , което наложи прегласуване. Теренът край Пиперево събра 6 гласа срещу 2 гласа за този на бившето сметище край жк „Бистрица”.

С 19, 5 точки в класацията, на трето място, се оказа най-дебатираният терен в с. Джерман, след него по брой точки се нареди площадката край Самораново.

На сесия на ОбС, която ще се проведе на 16 декември, местните парламентаристи ще решават дали одобряват предложения терен от председателите на групите за изграждане на депо за битови отпадъци.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар