Новият управител на общинската болница д-р Миков: Богат опит в закриване на болници има д-р Пламен Соколов

12/19/2016 11:45:32
Новият управител на общинската болница д-р Миков: Богат опит в закриване на болници има д-р Пламен Соколов

Новият управител на общинската болница д-р Владислав Миков категорично отрече, че участва в мафиотски план за приватизация на общинското лечебно заведение.

По повод на вчерашна пресконференция, дадена от д-р Пламен Соколов, на която журналист от zadupnitsa.com не бе поканен, неясно защо, в публичното пространство излязоха предположениятата на екскмета ,че д-р Миков готви спешна приватизация на МБАЛ „Свети Иван Рилски". Тъй като нашата медия е сериозна и отговорна по въпросите, касаещи проблемите, свързани с града, веднага потърсихме отговор на въпроса, който е от изключителна важност за дупничани и всички граждани от региона. Ето какво заяви д-р Миков:

„Всеки разумен човек ще разбере, че това са глупости. Никога не съм казвал подобно нещо и категорично нямам такива намерения. Събрах лекарите в болницата, за да се представя и да ги запозная с тежкото й финансово състояние, защото от тук нататък, те са моя колектив и заедно ще се борим за оздравяването на болницата. Тя запазва своя статут като общинска и ще разшири естеството на работа. Нивата на компетентност на отделенията, също, ще бъдат запазени и няма да се закриват отделения. Възможно е да се направи преструктуриране на някои от тях, но след обстойно направен анализ.”

Д-р Миков ще изготви погасителен план с кредиторите на болницата. В момента оставените задължения надхвърят 1 400 000 лв. Само за шест месеца Росен Тимчев натрупа около 500 000 лв задължения.

„Що се отнася до Соколов, той има богат опит в закриването на болници- тази в Бобов дол и тази в Рила.”, допълни новият управител.

По повод заповед, от 5 декември, на кмета на Дупница за назначаване, заедно и по отделно, на д-р Бонев и доцент Недин на длъжността управители, което автоматично създава конфликт на интереси за д-р Бонев, тъй като той е общински съветник, Миков коментира, че д-р Бонев, разбирайки за това се е оттеглил веднага, а правомощията са му прекратени, на момента, от кмета инж. Методи Чимев. Доцент Недин е поел изцяло управлението на болницата до вписването на д-р Миков в Търговския регистър.

Относно прекратяването на трудовия договор на завеждащия административна част Даниела Ильова, новият управител изрази мнение,че не прави нищо нередно, и че няма нищо по-нормално , с поемането на длъжността да се довери на негов екип.

Попитан на въпроса, дали д-р Соколов, който също работи в общинската болница, ще получи предизвестие за прекратяване на трудовите взаимоотношения, Миков сподели, че няма такова към момента, и че той има изготвен график с определен брой часове.

Не става ясно, обаче, дали д-р Соколов има право да работи със Здравната каса и дали трябва да се сезира тя за броя часове по които работи той, тъй като се води на  работа  на три места. Възможно ли е чисто физически Соколов да работи в Гоце Делчев, където е едната му диплома, другата в собствения му медицински център, а работи и на график в общинската болница.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар