Жители от с. Пиперево ще "атакуват" общинските съветници заради решението за депото

12/19/2016 11:49:17
Жители от с. Пиперево ще "атакуват" общинските съветници заради решението за депото

Жителите на село Пиперево са в готовност да се противопоставят на намерението за изграждане на депо в тяхното землище. До този изненадващ вариант се стигна, след като на председателски съвет, лидерите на всички представени в Общински съвет-Дупница партии, избраха този вариант. Както вече писахме, гласуването бе с таен вот. Кметът на селото Утеха Маноилова още в ранни зори и провела разговори със заместник-кметовете на Дупница Крум Милев и Красимир Георгиев, за да им изложи опасенията на хората и надигащото се недоволство. На среща с Милев са ходили и жители на селото, които са заявили, че ще се съберат цялото село на извънредната сесия другия петък, за да потърсят отговорност от местния парламент за намерението. "Аз и преди и сега го казвам. Този терен край Пиперево не е подходящ. Решението обаче гo вземат общинските съветници, а не аз или кметът", лаконичен бе Георгиев пред zadupnitsa.com.

Решението за този терен е изненадващо като се има предвид, че под него минава газопровод, разположена е газостанция, а до теренът, който е определен се стига изключително трудно, защото няма изградена инфраструктура. Другият не маловажен проблем е, че всекидневно през центъра на селото ще трябва да минават тежкотоварни автомобили, ангажирани с репатрирането на отпадъците. Този терен бе един от двата, които посочиха официално чрез медиите от "Народен съюз", които имат 3-ма съветници в местния парламент.

Последната дума ще имат общинските съветници идния петък, когато ще стане ясно дали ще се работи в посока "Депо в Пиперево" или не.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар