Акт за неправомерно разходване на 79 392 лв. получи кметът инж. Методи Чимев

11/14/2018 16:45:28
Акт за неправомерно разходване на 79 392 лв. получи кметът инж. Методи Чимев

Административен съд–Кюстендил потвърди санкция в размер на 200 лв. наложена на кмета на Дупница от Държавна агенция за финансова инспекция. Наказанието е за неправомерно изразходвани средства в размер на 79 392  лв.

Констатираното нарушение от инспекторите  е за промяна на предназначението на средствата, постъпили в общинската хазна от от „такса смет” които, съгласно разпоредбите,  трябва да се вложат само за дейности, свързани с чистотата в общината. Общината, обаче,  ги е изразходвала за други дейности, като закупуване на иглолистен дървен материал, винкел, шина, профил, планка ъглова и права,  винтове за дърво, лазурен лак, разредител за лак, пирони, накрайници и електроди, товарен автомобил тристранен самосвал, пейки, кашпи, корди, препарат за дезакаризация срещу кърлежи, бълхи и комари ,  дървен подиум за провеждане на конкурс , изработване на клетки за птици в парк "Рила", изработка и монтаж на парапети и огради над реката, ремонт на пейки и обшивки на барбекюта, извършване на сеч и извоз на опасни дървета, транспорт на пилон, сервизно обслужване на санитарен възел, изработка на рекламни пана за кампания „Дупница помни“, стикери „забранено лепенето“, монтаж и брандиране на рекламните пана.

Единствените направените разходи, които съдът е приел за правомерни, съгласно разпоредбите в ЗМДТ, са за  почистване от наноси и продухване на участъка към заустяването на линейни напречни канавки и единични водоприемни шахти и за  почистване на речно корито.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар