Зулуми от неизгодни сделки в общинската болница

01/31/2017 14:52:00
Зулуми от неизгодни сделки в общинската болница

Неизгодни сделки, липсващи документи и пари са установени от експертите извършили цялостен одит на общинската болница.

Росен Тимчев  е сключвал договори, без възлагане за  провеждане на  процедури по обществени поръчки. Затова липсват всякакви документи, дори има изтрити комютърни документи, касаещи  болницата и РЗОК и РЗИ.

 

Днес на пресконференция изнесе фактите новият управител доктор Владислав Миков. Към  момента  20 000 лв. липсват от касата на болницата. Те са взети с ордери от Росен Тимчев, но  няма  документи за какво са разходвани.

 Двата апарата, на нефункциониращото вече отделение „Хемодиализа”, също не се намират в болницата. Проверката е установила, че има сключен нелогичен бартер с фирма „Авто Леон”, която ги е получила чрез договор срещу извършването на ремонт на покрива на Хирургичния блок. Оказало се,обаче, че ремонтът бил заплатен в брой от Тимчев, с фактура на стойност  6 205 лв., а апаратурата, по незнайни причини, е закарана в болницата на град Троян, която пък закупува медицинската апаратура от същата тази фирма. Стойността на фактурираните два апарата е 12 000 лв. Бившият управител не е уведомил РЗИ за сделката, така както го налага законовата процедура и в резултат на това е съставена глоба на общинското лечебно заведение в размер на 10 000 лв.

При извършената проверка се оказало, че има сключени договори с два мобилни оператора. Единият е от заварено положение, когато Тимчев встъпи в длъжност, на стойност 2,70 лв. на мобилна карта. Вторият паралелен договор той сключва с друг оператор на стойност -10, 20 лв на карта. От сключената сделка Тимчев е получил 5 000 лв бонус от телефонната компания, но приходът е влязъл, лично, в неговия джоб, тъй като липсват документи за заприходяване към болницата.

 

Миков обяви, още, че са огромни разходите за отопление, тъй като са изрязани радиаторите в Хирургичния блок и са предадени на вторични суровини. Месечната сметка за ток възлиза на 20 000 лв. Блокът се отоплява с електрически печки- тип духалка.

Бившият управител е започнал и изграждането на втора морга  в Терапевтичния блок, при положение, че има такава в Транспортна болница. Там също има задължения към строителни фирми. Дейността по изграждането и е преустановена от доктор Миков като нерентабилна.

Докладът от одита е предаден на Община Дупница, която би трябвало да сезира прокуратурата.

 

СподелиКоментари

Светослав Андреев - 31/01/17 22:29:05

съд и в бобов дол преди години когато си беше дал неговата сметка вместо тази на черквата в Сапарева баня го покриха а сега дали ще го покрият питам аз?

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар