Заместник-кметът Красимир Георгиев: До седмица комисия ще извърши окончателна проверка на сигнала за неприятната миризма в жк „Бистрица”

11/30/2018 15:12:07
Заместник-кметът Красимир Георгиев: До седмица комисия ще извърши окончателна проверка на сигнала за неприятната миризма в жк „Бистрица”

"Общинска комисия проверява сигнала на живущите в жк”Бистрица” за непоносимата миризма, която се разнася в квартала, където се извършват ремонтни дейности по европейски проект", обяви днес на сесия заместник-кметът Красимир Георгиев в отговор на питане отправено от  общинския съветник от БСП – Станислав Павлов. На редовното заседание Павлов обясни, че има подписка, в която са се разписали 400 души, настояващи за  проверка и отговор на какво се дължи непоносимата миризма, както  и за  незабавното отстраняване на проблема в най-големия дупнишки квартал. Павлов попита още дали е възможно да е допуснато заустване на отпадните води в канализацията за дъждовна вода, която е по-плитка и това да е причина за миризмата. Сред въпросите, които той зададе към общинското ръководство, е дали ще има санкции за работещите фирми по проекта, които не са спазили законоустановените срокове и са допуснали некачествено извършени дейности.

Георгиев обясни, че в жк” Бистрица” ремонтът е тежък,  защото не се касае само за един проект, а за 4,  извършващи се  паралелно, с различни източници на финансиране, а над 20 са проведените обществени поръчки по тях. Георгиев поясни още, че, за всеки проект сроковете за изпълнение са различни, като обеща ремонтните дейности да приключат преди Kоледните празници.  Той допълни, че стриктно ще се следи за качеството на изпълнение на заложените дейности и добави, че  в жк. „Бистрица никога не е имало проект за цялостна подмяна на водопровода, а само за частична, с цел подобряване на водоподаването.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар