Над 200 души от Сапарева баня излязоха на протест срещу ЧЕЗ

12/18/2018 10:23:00
Над 200 души от Сапарева баня излязоха на протест срещу ЧЕЗ

Над 200 души от Община Сапарева баня излязоха вчера на протест срещу честото прекъсване на електрозахранването в курортната община.

По време на протестните дейности електрозахранването бе спряно, а организаторите смятат, че това е опит за осуетяване, тъй като не са могли да ползват озвучителната уредба, а хората да изразят мнение.

Екипи на ЧЕЗ подменяли част от съоръженията по трасето, слагали изолатори, прекъсвачи и това налагало спиране на тока. Правили го и този уикенд също, поясни кметът Гелев, който обяви, че вече имал две срещи на място с представители на компанията заради ситуацията с електроподаването.

„Токът спира често - с предупреждение и без предупреждение, се оплакаха бизнесмени, собствениците на над 80 къщи за гости, както и от домакинствата.

Подписка по същия проблем върви и в селата Яхиново, Червен брег и Крайници. "Токът е пълен ад", сподели отец Георги Паликарски-архирейският наместник на Дупница , който живее в Яхиново. Неговата съпруга му е директор на детската градина в селото. "Не могат да сготвят храна за децата, всеки ден токът спира по 10-15 пъти."

Кметицата на Яхиново пък е на мнение, че най- вероятно и при тях ще се стигне до граждански протести, но в момента се изчаква да минат процедурите след внясането на подписките.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар