Община Дупница подписала договор за изграждане на депо за битови отпадъци без официално оповестяване

01/21/2019 11:04:00
Община Дупница подписала договор за изграждане на депо за битови отпадъци без официално оповестяване

Община Дупница очаква авансово плащане от МОСВ за проектиране и изграждане на инсталация за компостиране и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци, става ясно, за първи път, от докладна записка, входирана от кмета на Дупница Методи Чимев.

В  докладната е посочено, че на дата 18 декември 2018 година, общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол, са подписали  Договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма “Околна среда 2014-2020”, включващ изграждане на инсталацииите за компостиране на зелени отпадъци  и за  предварително третиране на битови отпадъци. Новината към момента не е официално оповестена. Посочената безвъзмездната финансова помощ по договора е 7 716 298,82 лева, който е със срок на изпълнение от 24 месеца.

За да се получи авансовото плащане, кметът Чимев иска съгласието от ОбС да го упълномощи да подпише „запис на заповед” , което ще му позволи да получи   1 %  от стойността на целия проект като аванс, в размер на 77 162,99 лв. Средствата от първоначалното плащане ще бъдат използвани за финансиране на дейностите по проекта, посочва градоначалникът.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар