Над 1 млн. лв. приходи от имоти очаква Община Дупница

01/21/2019 11:28:50
Над 1 млн. лв. приходи  от имоти очаква Община Дупница

Над един милион лева приходи за 2019 година от имоти очаква Община Дупница  Това включва Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост, която местния парламент ще гласува в петък. Очакваните постъпления от наеми на помещения, жилища , терени, аренда на земеделски земи и ракламна дейност са в размер на 395 000 лв. Заложените постъпления от продажба на имоти ще бъдат  850 000 лв. От учредяване на вещни права – 10 000 лв., а от концесии – 40 000 лв.

Община Дупница предвижда да продаде около 30 имота. Сред тях и тази година е заложена  масивна 7-етажната промишлена сграда  /бившата „Тютюнева промишленост”/ находяща се на ул. „Яхиновско шосе” и включена в Плана за работа по приватизация за 2019 г. Предвиден за продажба е и бившият животински пазар, както и имоти на улиците „Тютюнева долина” и „Николаевска”. За продажба е обявен и поземлен имот с площ 5076 кв.м в жк „Бистрица”, както и урегулирани поземлени имоти  в селата Блатино, Кременик, Тополница,  Джерман, Крайни дол.

За отдаване под наем  са предвидени  над 180 имота. Сред тях са помещения- складове в месността „Злево”,  кабинети в старата поликлиника,  помещения на ул. „Николаевска”, в бившия Учителския институт, терени за преместваеми обекти в жк „Бистрица”, кв. „Спартак”, ул. „Орлинска”,пред Учителски институт, Св.Иван Рилски” и др, както и поземлени имоти, представляващи „Водоеми”, земеделски земи с трайно ползване за ниви, пасища и др.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар