Актьорът Христо Гърбов днес на дупнишка сцена

02/04/2019 09:40:51
Актьорът Христо Гърбов днес на дупнишка сцена

Христо Гърбов идва днес в Дупница с постановката "Помощ, жена ми е луда!" на Драматичен театър "Сава Огнянов" Русе. Много смях очаква публиката от 19 ч. в театралния салон на ОбДТ "Невена Коканова" с една от популярните комедии на съвременния френски драматург Жан Барбие, представена за първи път в парижкия театър „Театр дьо Нувоте”.

Семейните и служебни отношения на шеф на корпорация създават безкрайни комични положения, описани от автора в стила на изисканата френска комедия. В тях освен обичания от цяла България актьор ще се забъркат Надя Банчева, Иля Пепеланов, Ралица Константинова, Петя Венелинова, Тихомир Благоев, Борислав Веженов, Ивайло Ненов.

Всъщност викът на главния герой Жюлиен Валадие може да звучи и така: "Помощ, объркаха живота ми!". И как няма да го объркат, когато е обкръжен от твърде свадлива жена, от изкусителни секретарки, от способен, но твърде "нежен" счетоводител и ред други атрактивни екземпляри, които забъркват водопад от смешни ситуации. А горкият Жюлиен трябва да ги оправи.  

Как действат герои, които не са намерили истинското си място в живота? Как действат персонажи, които искат да прецакат другия? Народът го е казал: Като станат за смях. В края на краищата те подреждат пъзела на житейските си стремления. Но преди това трябва да бъдат смешни, агресивни, зверски амбициозни. И тъкмо такива ни ги представя драматургът Жан Барбие. На нас, зрителите, не ни остава нищо друго, освен силно да се надсмеем над забавните ситуации, в които изпадат. А дали и ние ще изпадаме в подобни? Тогава какъв вик надаваме? Може би "Животът е луднал!". 

Билети на касата на театъра! Цени: 10 и 12 лв.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар