С 500 лв. увеличават помощта за „ин витро” в Община Дупница

02/13/2019 09:27:16
С 500 лв. увеличават помощта за „ин витро” в Община Дупница

През март ОбС Дупница ще гласува предложението на кмета на Община Дупница помощта за „ин витро” процедури да стане 2 000 лева вместо досегашните 1 500. Увеличеното финансиране е регламентирано в изменение на Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция, което е обявено на официалния общински сайт. Заложената   сума в бюджета за 2019 г. е 26 000 лева, което е с 6 000 лева повече, сравнено с  предходната.

В комисията, която одобява кандидатите с репродуктивни проблеми, ще влизат четирима служители на администрацията и трима общински съветници.  Комисията е увеличена с един човек за по-бърза и прецизна работа относно организацията и отстраняване на технически неточности.

От тази година финансовата помощ ще се отпускат не на лечебните заведения, в които се извършват процедурите, а на заявителите, които ще доказват разходите със счетоводни документи.

През 2019 година ще се проведе  7-та кампания на Община Дупница за подпомагане на такива двойки. Над 50 са финансираните досега, а около 30 са бебетата, които са се родили след "ин витро" с помощ от бюджета.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар