В Дупница стартира кампания “Нуждаеш се от дреха? Вземи. Желаеш да помогнеш? Остави”

02/19/2019 11:09:00
В Дупница стартира кампания “Нуждаеш се от дреха? Вземи. Желаеш да помогнеш? Остави”

Благотворителна кампания под наименованието “Нуждаеш се от дреха? Вземи. Желаеш да помогнеш? Остави” стартира  в Дупница. Инициативата е на доброволци, организиращи се във фейсбук  групата „Споделената зима е топла” и Църковното настоятелство на храма „Св. Георги Победоносец".

Благородната идея цели да се помогне на хора, нуждаещи се от дрехи и обувки, като пред църквата вече са поставени щендери, на които са сепарирани по възрастови групи облеклата. Всеки, който има  нужда от дреха  ще може да  си вземе необходимото и всеки, който има запазени дрехи за деца или възрастни, може да ги занесе,  подреждайки ги сам на закачи. Организаторите съобщават, че на този етап мястото е ограничено, затова не е нужно да се носят големи количества.

Доброволците набират съмишленици за каузата, които да обгрижват и самото  мястото на провеждането на кампанията, така че то да остане чисто и подредено. Желаещитеда се включат  могат да го направят като се свържат с администраторите на групата тук.

Предварително ще бъде изготвен график на участниците, които ще могат два пъти в един ден, удобен за тях, да се погрижат за подредбата на оставените вещи. Идеята за споделените дрехи и обувки е акцията да стане целогодишна и да набере повече доброволци.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар