Стотина души от Джерман излязоха днес на протест срещу изграждането на депо за битови отпадъци

02/23/2019 12:31:43
Стотина души от Джерман излязоха днес на протест срещу изграждането на депо за битови отпадъци

Около 100 души от село Джерман излязоха на пореден протест заради изграждането на депо за битови отпадъци в близост до населеното място. Той продължи около 2 часа. Жителите се притесняват от замърсяване на околната среда. А битката на местните вече е от години. Протестът бе подкрепен от селата Блажиево, Усойка и град Сапарева баня. На място бе и народният представител от БСП –д-р Иван Ибришимов.
Протестът този път е провокиран от последните действия на ръководството на община Дупница, въпреки  направения анализ от геолози, че почвата е нестабилна, заради големите количества подпочвена вода. През последните месеци обаче са факт процедури по изпълнение на проекта от страна на управляващите.

Борислав Тасков- председател  на сдружение „Бъдеще за Джерман” отправи и покана към премиера Бойко Борисов да присъства на място.

Ако се стигне до реални действия по изпълнение на проекта „Регионално депо за отпадъци”,  джерманци са готови да излязат и на палатков лагер и да блокират на ГП-Е 79 и АМ „Струма”.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар