Шивачки от „Еврошуз” в Дупница излизат днес на протест заради неполучени заплати

02/06/2017 08:36:00
Шивачки от „Еврошуз” в Дупница излизат днес на протест заради неполучени заплати

Шивачките от фалиралата фирма „Еврошуз” днес излизат на протест в 16. 00 ч. Причината е неполучени заплати за 3 месеца за миналата година. Протестните действия са организирани от Васил Ватрачки, съпруг на работничка в предприятието, която не е получила  възнаграждението  си в размер на 2 000 лв.

По бтв телевизия той ,преди малко, съобщи, че още 160 души  са излъгани със заплатите си, а проверка от Инспекцията по труда, е констатирала, че фирмата е преустановила дейност. Освен „Еврошуз” още няколо фирми са били собственици на цеха. Пострадалите са работили  за тях, но  старите трудовите възнаграждения не са  били  получавани. Ето какво каза г-н Ватрачи в ефира на бтв:

„ Задълженията, които трябва да получат работниците са в размер на 1 500 лв. Сезирани са органите. Имаше заведени дела, контати с омбудцмана Мая Манолова, но излезе накрая, че никой не може да накара собственика -Луиджи Каприоти да си изпълни задълженията. Аз искам прокуратурата да се самосезира и този господин да бъде разследван, и тази порочна практика да бъде преустановена. Не може да продължава подобна далавера, която  се върти близо 20 години   в България. Аз организирам протест днес пред сградата на предприятието, за да изразим гражданската си позиция и несъгласие към тази порочна практика"

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар