Последно! Родилнотo отделение към общинската болница няма да преустановява ражданията

03/19/2019 22:01:00
Последно! Родилнотo отделение към общинската болница няма да преустановява ражданията

Общинските съветници в Дупница упрекнаха в класически тип медийна дезинформация местните и национални медии по повод изтеклата информация за прекратяване дейността на родилното отделение в общинката болница. Припомняме, че информацията бе дадена лично от прокуриста на болницата Мария Иванова към повечето журналисти.

Обвиненията в некоректното боравене с информацията бе „изстреляна” на медиите на заключителна пресконференция, след  проведени на закрито разговори  между местните парламентаристи и Иванова за съдбата на АГ отделението. Медии не бяха допуснати по време на дискусията,  а причината, която бе изтъкната – обсъждането на етични въпроси, които биха навредили на имиджа на лечебното заведение и търговската му репутация.

В крайна сметка, след близо 2 ч. дебати,  бе оповестено, че родилно отделение продължава дейност. До ситуацията се стигнало поради критичен кадрови проблем, който днес бил изчистен, след като д-р Кръстев се съгласил да оглави отделението.  Кметът Чимев пък лично благодари на прокуриста Иванова и д-р Бонев за справянето със ситуацията и намереното решение.  Ето какво каза още той на пресконференцията:

„Относно финансово обезпечаване и надлимитна дейност мога да заявя, че имаме пълна подкрепа от правителството-необходим  ресурс, който да бъде добавен в най-скоро време. А извън дофинансирането, що се каса до оборудването на лечебното заведение, вече са проведени разговори с ръководството на болницата и то ще се случи. Идеята е не да има просто една сграда, а да има кадърни лекари и добри битови условия.”

Общинският съветник от ГЕРБ Иордан Йорданов като  „ в небрано лозе”, може би и заради предстоящите избори, заклщчи: „ Ще съществува общинската болница, докато съществува и ГЕРБ.”

Според общинския съветник от ОДБ и председател на Икономическата комисия към ОбС-Костадин Костадинов,  местните и национални медии са попаднали в капана на класическа, политическа интрига, в която уверено се впуснала и ПП БСП.

„Безсмислено се разиграха страховете на хората по най-популисткия начин, но явно заради предстоящите избори. За съжаление, пострада имиджа на цялата общинска болница и на общински съвет. Иначе, аз лично не споделям мнението, че лечебното заведение няма никакви проблеми, напротив, те са грандиозни. Не мога да не споделя, че г-жа Иванова „напипа”  лека-полека верният тон и това, което тя прави е това, което ние говорим вече 7 години, а именно оптимизация, съкращения и т.н, а тези мерки  дават своите резултати. Това, обаче не значи, че мързеливецът, който не иска да работи в АГ отделението, може да си позволи да извива ръцете, както на ръководството на болницата, така и на общинското. Мързеливците и крадците в него, които си позволяват да злоупотребяват със страховете и доверието на хората и да настройват общественото мнение, не бива да бъдат толерирани. Уверявам ви, че това не се случва за първи път. Не виждам да има някакви сериозни опасения за дейността на общинската болница.”- допълни Костадинов.

Прокуристът Мария Иванова отрече да е казвала, че АГ отделението и всяка една дейност свързана с него, ще бъдат закрити.

„Още с пристигането си тук заявих, че ще се боря за запазване на нивата на много от отделенията. Аз съм за запазване на структурите и на дейността. Лечебното заведение към настоящия момент е стабилизирано, самоиздържа се, работи и има все повече пациенти, за които полагаме успешно грижи. Надявам се и за в бъдеще да е така.”

Протестът в подкрепа на общинската болница не се състоя на пл. "Свобода", поради липса на хора, но за сметка на това около 20 души персонал на болницата се бяха ситуирали . Те споделиха, че не са протестиращи катоотново обясниха, че проблемът в родилно отделение е решен. Сред тях, не знайно защо, бе и бившият управител на болницата Росен Тимчев, съден за злоуптреби и фалшива диплома за здравен мениджмънт.

„Аз идвам за срещата. Бил съм управител на болницата и имам право да присъствам и участвам в дискусията. Дойдох, за да чуя какви мотиви изтъква г-жа Иванова за затварянето на Родилно отделение и да сравним информацията, защото данните, които се изкарват и това, което имам като информация за последните години говорят друго.”

Тимчев, въпреки, че изчака общинският съветник Пламен Соколов, за да влезе на срещатата в Заседателна зала, бе помолен от председателя  на ОбС -Гущеров, да напусне зала, като му даде право да се изкаже след края на дискусията.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар