И в Бобов дол с призив за включване в инициативата „Часът на Земята”

03/30/2019 11:32:00
И в Бобов дол с призив за включване в инициативата „Часът на Земята”

Да се включим всички  в глобалната инициатива “Часът на Земята”. Тази година тя се провежда под мотото “Свържи се с природата”. Днес 30 март милиони хора по света едновременно ще изгасят светлините в домовете си, като знак на тяхната грижа за опазването на природата и бъдещето на планетата.

На своята интернет страница ПП ГЕРБ Бобов дол призовава  жителите на община Бобов дол да станат част от световната кампания за опазване на природните ресурси и да загасят лампите в домовете си в събота, от 20,30 до 21,30 часа.

“Часът на Земята” на WWF е най-голямото световно движение, посветено на природата. Инициативата води началото си от далечната 2007 година, когато град Сидни символично потъва в мрак за час. Оттогава насам „Часът на Земята” постепенно се разраства, ангажирайки милиони хора в над 7 000 града от 180 държави по света. Само миналата година движението събра повече от 3,5 милиарда импресии в социалните мрежи. Климатичните промени в съчетание със загубата на биоразнообразие представляват огромно предизвикателство пред човечеството. Затова тази година „Часът на Земята” ще насочи усилията си за повишаване осведомеността за рисковете пред нашата планета, ако не предприемем спешни мерки.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар