Община Бобошево с глоби заради боклука си

04/10/2019 10:11:15
Община Бобошево с глоби заради боклука си

Община Бобошево има сериозни проблеми с боклука си, който по Постановление на МС трябва да кара до депото в Перник, но няма средства да осигури необходимата транспортна техника, обяви на заседанието на общинсикя съвет кметът Крум Маринов, пише kmeta.bg. Градоначалникът дори обвини кмета на Перник д-р Вяра Церовска, че им поставя неизпълними изисквания по отношение на транспортирането на отпадъците - на около 50 километра в едната посока, и Бобошево е  принудено да депонира боклука си в закритото вече сметище край града /при с.Слатино/  и от това следват сериозни глоби и санкции от екоминистерството. Досега всичко на всичко общината е реализирала само 4 курса до пернишкото депо, отбеляза кметът Маринов.

"Кметът на Перник Вяра Церовска ни извива ръцете с изискването камионите ни с отпадъците да бъдат клас Евро-5. Което струва стотици хиляди лева и за нашата малка община тази сума е непосилна. Нашите камиони са клас Евро-3", представи нещата той.  В същата неблагоприятна ситуация според него са още няколко общини от Кюстендилска област, които карат боклука си до депото в Перник. 

В тази връзка градоначалникът на Перник каза, че условията, при които се приемат отпадъците в депото, са еднакви за всички общини. Не е допустимо с произволни камиони, гондоли и пр. да се карат отпадъци по магистралата и по републиканската пътна мрежа, които отпадъци  миришат и изобщо е разрешено да бъдат тарнспортирани по този начин. "Ако общината в Бобошево няма средства да закупи техника клас Евро-5, то може да наеме такава и да реши проблема си", отбеляза д-р Церовска.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар