Пожарна безопасност по време на Великденските празници

04/22/2019 10:57:12
Пожарна безопасност по време на Великденските празници

За големия християнски празник Възкресение Христово  се събират много хора в църковните храмове, палят се свещи, с това се повишава рискът от възникване на пожари.

За да не се помрачава празникът и за да се предотврати възникването на пожари, служители на РДПБЗН – Кюстендил, извършика проверки в 30 обекта в Кюстендилска област, в които ще има празнични богослужения. Навсякъде обектите са осигурени с пожаротехнически средства за  първоначално гасене на пожари; пътищата за евакуация са проходими и чисти от горими материали и оборудване; крайните евакуационни изходи са в изправно състояние; електрическите  инсталации са в изправно техническо състояние.

На църковните служители са дадени следните указания за ограничаване предпоставките за възникване на пожари в църковните обекти.

РДПБЗН призовава  гражданите за повишено внимание и за спазването на основните правила за пожарна безопасност:

Поставяйте горящи свещи само на безопасни места, върху негорими подложки;–когато излизате от вкъщи, се убедете, че не сте оставили горящи свещи; мислете за своята безопасност и тази на хората около вас, пазете косата и дрехите, когато палите или пренасяте свещ;не изхвърляйте безразборно горящи свещи и клечки кибрит;при инцидент, запазете самообладание и без блъскане се насочете към изходите.при евакуация следвайте указанията на персонала и на пристигналите пожарни екипи. По време на Великденските празници  е осигурено дежурство от служители на РДПБЗН в големите църковните храмове.

При инцидент звънете на телефон 112!

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар