Ремонтират ул."Отец Паисий" в Дупница

05/13/2019 14:17:34
Ремонтират ул."Отец Паисий" в Дупница

Ремонтните дейности по ул."Отец Паисий" в Дупница започнаха от днес. Тя е част от проекта Интегриран градски транспорт и се предвижда да бъде с новоизградени тротоари и нова асфалтова настилка. В този участък вече бе подменен водопроводът с изцяло нов миналата година. Европейското финансиране по проекта е само за надземна инфраструктура, но кметът инж.Методи Чимев успя да договори безвъзмездно средства от държавния бюджет за подмяна на водопровод и канал по трасето, където не е извършвана такава.
През цялото време на ремонтните дейности по "Отец Паисий" ще бъде осигурен достъп за здравните автомобили в бившата "Транспортна болница". Достъпът по улицата е все още възможен в едното платно, но шофьорите да се движат с особено внимание в района. Предстои тази седмица да стартират ремонтните дейности с подмяна на тротоари и улична настилка и по "Венелин". Успоредно с това продължават ремонтните дейности и по другите райони, които попадат в проекта - квартала около и "Социални жилища" и ул."Велико Търново".

Община Дупница предварително благодари за търпението у гражданите заради създавания дискомфорт, свързан с ремонтните дейности.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар