Драматичен театър – Търговище гостува със „Сън в лятна нощ“

05/29/2019 14:40:45
Драматичен театър – Търговище гостува със „Сън в лятна нощ“

Драматичен театър – Търговище ще гостува в Дупница със спектакъла „Сън в лятна нощ“. Представлението бъде представено от 19 часа на 5 юни в театралния салон на ОбДТ“Невена Коканова“ Една от най-прочутите пиеси на Уилям Шекспир, превъплътена в спектакъл  обещава истинско театрално зрелище Постановката е на Надя Асенова, сценографията на Тодор Райков, костюмите Анелия Райкова. Участват Любомир Фърков, Камен Иванов, Божидар Попчев, Славяна Любомирова, Ивана Стоянова, Сияна Янева, Атанас Махнев и Лъчезар Андреев.

На сцената, в истинска феерия, в която се съчетават класиката и модерното, сериозната драматургия и елементи от цирка и съвременните пърформанси, „Сън в лятна нощ” ще разкаже приказната, комично-драматична история за любовта, която по неочакван начин сблъсква света на хората с този на боговете. Ще изследва как хората са склонни да се влюбват в тези, които изглеждат хубави за тях.Една история за истинската любов, която е много повече от просто физическо привличане…

„Сън в лятна нощ” е една от най-прочутите комедии на Шекспир, за която се смята, че е написана между 1590 и 1596 година. Сюжетът представя приключенията на четирима влюбени младежи от Атина, които са контролирани и манипулирани от феи, населяващи горите, където са поместени повечето събития.

 

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар