Стартира ремонтът на помещенията в детската градина в село Бистрица

08/13/2019 10:24:49
Стартира ремонтът на помещенията в детската градина в село Бистрица

Започна ремонтът на помещенията в детската градина в село Бистрица, където от есента ще бъде сформирана нова яслена група. До това решение се стигна, поради огромният интерес от родители, като заявленията до сега са над 30, а повече от половината са за деца от Дупница. Преди 2 седмици, кметът на Общината инж.Методи Чимев бе разпоредил да се подготви количествено-стойностна сметка за ремонтите и дейностите стартираха от днес. 20 000 лева е сумата, която ще отиде за цялостно изграждане на вътрешните помещения за най-малките - всекидневна, стая за сън, санитарни възли и други.
"През миналата година се отвори една група в село Бистрица, а сега се отваря още една - яслена. До началото на учебната година, ремонтът ще е приключил, а дечицата ще имат перфектните условия", лаконичен бе инж.Чимев.
Интересът към детската градина в подбалканското село е напълно нормален предвид условията в нея, чистия въздух и красива природа.

Инж.Чимев направи проверка и на строителните дейности в жк."Бистрица', където се изгражда новата детска градина. Както е известно, намерението на общинското ръководство е да премести в нея групите от филиалите, които ползват единични помещения, а децата и персонала да имат отлични условия. Жк."Бистрица' е най-населеният в Дупница, но поради липсата на детска градина, родителите бяха принудени да возят децата си в близките филиали. Строежът се очаква да приключи през есента, а средствата са с европейско финансиране.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар