Две обвинения за палежа на АМ „Струма“

08/20/2019 09:35:48
Две обвинения за палежа на АМ „Струма“

Собственикът на пламналото депо с 5 бона гаранция и забрана да напуска страната, проверяват и длъжностни лица за бездействие.

Прокуратурата е повдигнала две обвинения срещу управителя на дупнишката  фирма „Феникс“, която изгоря под моста на магистрала „Струма“. Предстои да се провери дали Пътната агенция и община Дупница са контролирали пункта за вторични суровини.

Управителят Кольо Илиев е обвинен за увреждане на околната среда и за безстопанственост, и неосъществен контрол, довели до пожара.

Едното е престъпление против околната среда. Затова в качеството си на управител, той е управлявал отпадъците не по установения ред, с което е създал опасност за живота и здравето на гражданите, причинявайки сериозни вреди за околната среда. Другото престъпление при груа небрежност, запалвайки чужд имот, а именно съответните съоръжения на АМ „Струма“,  като са последвали значителни вреди.

За първото престъпление законодателят предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и глоба от 10 до 50 хил. лв., а за второто затвор до 5 години.

На Колльо Илиев е наложена мярка парична гаранция от 5 хиляди лева, която може да обжалва в едноседмичен срок, като той няма право да напуска страната.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар