Владимир Владимиров: Натиск върху жителите на Големо село за провеждане на референдум

02/11/2017 18:13:00
Владимир Владимиров:  Натиск върху жителите на Големо село за провеждане на референдум

Днес председателят на Инициативния комитет  за отделяне на Големо село от община Бобов дол, Владимир Крумов Владимиров, се срещна с нас, за да сигнализира, че се оказва  натиск върху жителите от Големо село, с цел сaботаж на подписката, която върви за провеждане на референдум, свързан с присъединяването на бобовдолското село към Община Дупница.

През ноща в селото са пуснати листовки, подписани от председателите на политическите партии  от Бобов дол:  БСП, БДЦ, АТАКА, в  които  Владимиров вижда откровени лъжи, с които се оказва  натиск върху хората .

В обръщението към големоселци е написано, че Инициативният комитет на референдума е посочил само положителните последици от присъединяването, но не и негативните. Извадена е справка, относно Инвестиционната програма в частта „Капиталови разходи” на Община Бобов дол за периода 2012-2016 г. В нея се твърди, че направните инвестиции за населението, за този период, възлизат на 151 059 лв., с което показват добрите условия, които са създадени там за живот от община Бобов дол. Посочват се  следните дейности: изграждане на отводнително съоражение  в урбанизирана територия на Големо село- 15 000 лв., проектиране на отводнителна канализация на улицата при Могилите- 2 300 лв., аварийно почистване на коритото на река „Бобовдолска”- 300 л.м на стойност 16 000 лв,  и още две почиствания на коритата на реката на стойност- 17 141 лв., възстановяване на автобусни спирки- 2 300 лв, основен ремонт на улици-6 480 лв., изграждане на водопровод/старо задължение/-30 012 лв, придобиване на здравен пункт-7 050 лв, придобиване на 2 магазина-единият на стойност 16 100лв., а другият- 14 250  и още др. дейности.

Интересен е факта, че председателят на Инициативния комитет Владимиров отрича реализирането на повечето инвестиции, а някои от тях ги определя като половинчати.

Ето какво сподели той:

„В листовките, които бяха разпространени по къщите на жителите от Големо село пишат неистини. Инвестициите, които са описани и се твърди, че са реализирани са откровени лъжи. Това действие е за прокуратурата. Правят манипулации за смяна на лични карти, шофьорски книжки, талони на МПС, нотариални актове, водата щели да ни спрат. Поголовно сплашват хората. Искам да се обърна към големоселци и да им кажа да не се плашат. Те ни крадат, манипулират и нищо хубаво от тук нататък от Община Бобов дол не се очаква, както и до сега. Абсолютно нищо не е направено като например улиците, водоснабдяване, здрав пункт и др. описани дейности. Но ние няма да оставим хората. Виждам какво се прави за дупнишките села, виждам какво е положението в нашето село-то е най-потърпевшо в цялата област”

Председателят на Инициативния комитет за отделяне на Големо село от Бобов дол и присъединяването му към община Дупница каза, че още другата седмица ще сезира прокуратурата и ще иска проверка на описаните дейности, които се посочват като реализирана инвестиция в селото.

Припомняме, че едни от основните мотиви за административно-териториалната промяна  са свързани с потребностите на жителите на  Големо село от подобряване на здравни, социални, културни, транспортни, финансови и други услуги.

До момента са събрани около 200 подписа за провеждане на референдум от близо 420 гласоподаватели. По закон за да се проведе допитването  е необходимо да се съберат 25 на 100  от гласовете.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар