Достойно представяне на дупничани на Европейското първенство по тенис на маса

08/28/2019 10:25:53
Достойно представяне на дупничани на Европейското първенство по тенис на маса

Младите и перспективни състезатели на СКТМ "Марек-Дигеста" град Дупница - Стефан Димитров и Йоан Величков взеха участие в Европейското първенство по тенис на маса за мини кадети до 12 години в Страсбург, Франция. В надпреварата взеха участие общо над 400 деца от 34 държави. Стефан успя да премине успешно през 4 квалификационни групи, за да намери място в основната схема на турнира сред най-добрите 32 момчета в Европа. В крайното класиране успя да завърши на 24 място.

 Йоан премина през 2 квалификационни групи, но след оспорвани мачове отпадна в 3-тия кръг. Той продължи участието си в утешителния турнир, където записа нови 4 победи.

"Това бе дебютното излизане на Международната сцена за Шампионите на България! Изправиха се срещу много по опитни от тях съперници от страни като Русия, Франция, Румъния и т.н., но въпреки това се представиха отлично! Видяхме къде са слабостите ни и ще продължим да работим все така усърдно. Вървим в правилната посока и вярваме, че най-големите успехи тепърва предстоят за тези деца!" - сподели треньорката в клуба Емилия Ганчева, която бе заедно с момчетата в Страсбург. 

„С невероятните си успехи в България и спечелването на всички възможни златни медали в тяхната възраст, напълно заслужиха участието си в това Европейско първенство! Горд съм с представянето на нашите момчета! Това бе много добър натрупан опит за тях. Сигурни сме, че ще бъдат още по амбицирани и мотивирани за напред!" - коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар