СКАНДАЛНО: Чаврагански разкри, че кмета Елза Величкова активно е помогнала ТЕЦ-Бобов дол да гори отпадъци

09/01/2019 22:14:25
СКАНДАЛНО: Чаврагански разкри, че кмета  Елза Величкова активно е помогнала ТЕЦ-Бобов дол да гори отпадъци

Темата около това какви боклуци изгаря ТЕЦ - Бобов дол и доколко замърсява въздуха в района. става все по-коментирана. С наближаването на местните избори редица политици се опитват да яхнат вълната от недоволстото на хората. Само преди няколко дни на последната за този мандат сесия на Общински съвет Бобов дол бе гласувано предложение на група граждани, прочетено от пиара на Общината Валери Радлевтук само вметваме, че преди 13-години Радлев искаше боклука на София в Бобов дол, а сега е екоактивист . Темата : "Замърсена ли е околната среда в региона на Бобов дол заради изгарянето на отпадъци в местния ТЕЦ?", с няколоко конкретни предложения, бе адмирирана от кмета Елза Величкова и гласувана от голяма част от съветниците. Ход, който обаче цели няколко неща, не само толкова загриженост, а опит да се яхне вълната на недоволството . Оказа се, че нещата са повече от скандални. Ето какво написа във Фейсбук, Председателят на Общински съвет Бобов дол, Красимир Чаврагнски:» Защо не каже Величкова,че ако не беше издала удостоверение за липса на задължения на ТЕЦ Бобов дол на 01.04.2019г кьм община Бобов дол, теца сега нямаше да има такова комплексно разрешително, или усети че се издьни и сега се чуди как да се измъкне, ама това жителите на общината не го знаят, но могат да го проверят в деловодната система т.е с две думи тя активно помогна за боклуците, а сега скача, защото я е страх хората да не разберат. Беше изпратено писмо от МОСВ до общината с текст има ли ТЕЦ Бобов дол задьлжения за местни данъци и такси , ако беше вьрнат положителен отговор т.е че има нямаше да бъде издадено комплексното разрешително, а сега се оправдава.” Тези разкрития на Красимир Чаврагански потвърдиха тезата, че гласуването на това предложение е само пиар ход. Добре е за управляващите в Бобов дол,  да четем заглавия , че Общината се изправя срещу боклуците.

Излишно е вече да питаме тук, защо едва сега е тази активност? Нима управляващите в Бобов дол не бяха избрани с помощта на собственика на ТЕЦ-а. Защо досега не се спореше с него, а сега са готови да се отрекат сто пъти от доскорошния си кумир. Някои ще кажат, ами просто-идват избори. Идват избори и се разчита на къса памет и на такива пиар ходове, но хората не са прости и схващат, е поне повечето.

В Дупница също вече се чуват призиви да се подкрепя този протест на Община Бобов дол и да се правявят инициативи, но преди да бъде направено това не е лошо да се запознаят с това, което разкри Чаврагански. Дали всичко идва от загриженост и реална идея да се направи нещо или само от това, че на 27-ми октомври са местните избори.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар