Мъжки хор „Св. Иван Рилски’ изправи на крака публиката в Будва

09/09/2019 21:13:00
Мъжки хор „Св. Иван Рилски’ изправи на крака публиката в Будва

Мъжки хор „Свети Иван Рилски”, с ръководител Таня Камбурова, представи достойно България и Дупница в ХI  Международен музикален, фолклорен и танцов фестивал „Budvanska Riviera”, провел се в Будва-Черна гора преди броени дни. Славеите на Дупница предизвикаха бурни аплаузи и истински фурор при появата си в двете музикални вечери, на открита сцена, в Стария град  и  църквата „Св Троица”.  Дупнишките изпълнители с много класа, стил и талант представиха български, руски, украински, унгарски и италиански песни, както и ортодоксална музика. За пореден път те изправиха публиката на крака, ставайки обект на възторг и адмирации. Във фестивала се изявиха участници от Литва, Естония, Хърватия, Гърция, България, Румъния, Унгария, а идеята на престижния форум бе да представи културните традиции на различни страни и да осигури възможност на членовете на групите да се съберат, да се сприятелят и да направят културна презентация чрез танц и музика.

Хористите имаха възможност да посетят най-красивите културни и природни забележителности на Будва - крайбрежният град Котор, остров Свети Стефан, Дубровник в Хърватия, плуваха и правиха слънчеви бани на плажа.

Прекрасните фестивални вечери в Будва сложиха край на летния  сезон за МХ „Св. Иван Рилски”. Ръководителят,  Таня Камбурова, показаха своето удовлетворение, като сподели : „В края на един успешен сезон и началото на нов, надявам се още по-успешен, искам да благодаря на всички отдадени на онова специално изкуство, което остава неразбрано, но веднъж докоснал се до него, то оставя трайна следа в сърцата ни. Благодаря ви, момчета за всичко, което правите и най-вече за това, че сте ЗАЕДНО!"

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар