Тържествено откриха новата учебна година в ПГ "Христо Ботев" - Дупница

09/16/2019 11:12:16
Тържествено откриха новата учебна година в ПГ "Христо Ботев" - Дупница

Тържествено бе открита новата 2019/2020 учебна година в гимназия „Христо Ботев” Дупница. В присъствието на  гости, учители и ученици започна церемонията по откриването на празника с химна на България и посрещане на знамето на учебното заведение. Приветствие към учениците, учителите и родителите отправи директорът Геновева Ризова: „ Пожелавам незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, които ще бъдат до вас. Поставете добро начало на вашето обучение, за да се радвате на добри резултати в края. Пожелавам ви вдъхновение, оптимизъм и удовлетворение във всеки миг от новата учебна година. ”

По традиция, последният обучаващ се випуск посрещна осмокласниците, които с трепет очакваха да преминат училищния праг.

Възпитаничката Валери Хаздай от 12 клас им пожела да се насладят на всеки един преживян момент като предаде най-ценните завети за успешно преминаване на обучителния период.

„Скъпи осмокласници, позволете ми да ви поздравя най-искрено и сърдечно с „добре дошли” на първия учебен ден. Днес вие за първи път прекрачвате прага на нашето училище. Знайте, че да бъдеш част от тази гимназия е отговорност. Предстои ви упорита работа, за да реализирате своите мечти. Тук ще срещнете успехите, победите, загубите, тук ще преживеете най-трудните и най-забавните моменти. Тук старите традиции срещат вярата в способността на човека да твори Съвършенство. Тук се учим на красота и професионализъм, учим се да опознаваме необятни светове и да бъдем истински и пълноценни хора. Предстои ви да се запознаете с нашите учители. Всеки един от тях е допринесъл за изграждането ни като личности. Те живеят с нашите емоции и надежди. Те ни обичат, подкрепят и защитават, дори когато не сме съвсем прави.“

Специален гост на празника бе Явор Тодоров- председател на Училищното настоятелство. Учебното заведение получи много поздравителени адреси, включително и от кмета инж. Методи Чимев,  Регионалния инспекторат, Областна администрация и народни представители от област Кюстендил.

 

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар