Дупнишкият гладиатор Александър Джорджев стана европейски вицешампион в Испания

10/05/2019 19:59:25
Дупнишкият гладиатор Александър Джорджев стана европейски вицешампион в Испания

Дупнишкият гладиатор Александър Джорджев стана европейски вицешампион в кат. 63 кг на първенството за юноши в Испания по таекуондо.

Въпреки травмата по време на двубой, която претърпя, счупен палец и скъсани връзки, още в първата среща с представител на Сърбия, Джорджев не само продължи , но  и победи съперника си. Всеки следващ мач  бе под въпрос, дали ще успее да излезе. „Таекуондото е спорт, в който се разчита най-вече на краката, но това, което Сашо направи е повече от геройство. Нямам думи да опиша гордостта си", коментира треньорът му Христо Михалчев.

Джорджев спечели и следващите  три срещи до финала срещу представителите на Унгария, Италия и Франция.

"След 4 мача в това състояние, той сам изяви желание да играе на финала срещу Русия. Казах му още преди полуфинала, че това което постигна е геройство. Държа се достойно в спора за титлата. Нямам думи, с които да опиша как се чувствам и какво постижение е това", допълни още Михалчев.

Сашо Джорджев е феномен в спорта заради малшанса, който го преследва на големи първенства. Той стана европейски шампион при кадетите със счупена ръка, после отново със счупена ръка от първия кръг взе единствената досега световна титла за България в този спорт, за да се стигне до днешния пореден критичен турнир.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар