Дупнишки финал на национален турнир по тенис на маса

10/07/2019 11:26:00
Дупнишки финал на национален турнир по тенис на маса

Истински фурор предизвикаха малките тенисисти от дупнишкия клуб "Марек-Дигеста" на Националния турнир по тенис на маса "Млад Олимпиец" до 15 години. Трима състезатели взеха участие в надпреварата, която се проведе този уикенд в град Пловдив. При конкуренция от 80 момчета, Стефан Димитров, Йоан Величков и Методи Методиев, преминаха успешно през груповата фаза, както и през 1/16 финалите. Методи отпадна на 1/8 финал и остана на 13 място в крайното класиране. 12- годишните Йоан и Стефан продължиха безпогрешно до финала, като не дадоха нито гейм на съперниците си. Във финалната среща се изправиха един срещу друг и след много красив и оспорван мач, Йоан победи с резултат 3:2 и завоюва Шампионската титла.

 С невероятните си резултати, дупнишките състезатели се класираха директно за Втория етап на турнира, който ще се проведе през месец ноември в град Варна, като  се наредиха на първо място в Южна България в Отборното класиране.

"Това бе невероятно начало на новия сезон. След толкова успешния предишен, сега амбициите и целите ни са още по високи и вярвам, че ще ги постигнем. Поздравявам момчетата  за страхотната игра и големия успех, който постигнаха. Въпреки, че за първа година се състезават в тази възрастова група, те показа изключително висока класа. Искам специално да поздравя състезателя ни Йоан Величков, който показа този голям дух и воля и завоюва титлата, в един изключително труден за него момент." - коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар