Инж. Леонид Хаздай: „ Ние не сме лидерска листа, ние сме листа от лидери”

10/10/2019 00:33:00
Инж. Леонид Хаздай: „ Ние не сме лидерска листа, ние сме листа от лидери”

 В хотел „Рилена” се проведе официалното представяне на кандидатите за общински съветници от ПП „Глас народен” . Събитието уважи националният лидер на партията Светльо Витков.

С пълна листа  от 33 кандидати за общински съветници ще участва в местните избори, на 27 октомври, ПП „Глас народен” в Дупница. Бюлетината е под номер 6, а водач в нея  е  уважаваният бизнесмен инж. Леонид Хаздай - магистър  от Технически университет, защитаващ в момента докторска степен в катедра "Подемно-транспортна техника" на ТУ-София.

Пред пълната зала  той сподели: „Всеки един от кандидатите в листата може да бъде точно толкова успешен водач, колкото съм и аз, защото ние не сме лидерска листа, а сме листа от лидери и едва ли някой може да оспори това, виждайки хората, които са застанали тук до мен.” В края на емоционалното си изказване той пожела успех на своите съмишленици, а  на новия общински съвет в Дупница-мъдрост и да бъде пълен с отличници, показвайки шест пръста, какъвто е номерът на листата в бюлетината за предстоящите избори.

След г-н Хаздай, на всеки един от кандидатите му беше предоставено време за изказване, а срещата закри атрактивният политик Светльо Витков, който е настоящ общински съветник в София и отново кандидат за столичния градски парламент. Той пожела успех на кандидатите като бъдещи общински съветници.

Водещ на церемонията беше кандидатът за общински съветник- Димитринка Симеонова, дългогодишен журналист.

Листата за общински съветници на ПП „Глас народен”- Дупница е изключително силна, включваща сериозни авторитети. Тя залага както на опита, така и на млади утвърдили се хора. Включени са  личности-експерти, доказали се във всяка една област –икономисти, инженери, педагози, лекари, журналисти, спортисти и др. Втори в листата е досегашният независим общински съветник Иван Танев, инженер-химик и дългогодишен офицер в поделението в Дупница.

В листата фигурират личности, които едва ли имат нужда от представяне, спасили живота на не един човек от този град: д-р Ени Лефтеров –хирург, управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003”, д-р Васил Бачев-гастроентеролог, д-р Анжелина Божилова-семеен лекар, с огромен брой пациенти, д-р Евгени Михайлов – стоматолог. Освен хуманни лекари в листата е включен  Васил Ушатов-утвърден ветеринарен лекар,  Николина Спасова-председател на Съюза на инвалидите.

От сферата на образованието екипът може да разчита на имена като: Венеция Бойчева - директор на ПГ по Транспорт-Дупница,  Елена Иванова- заместник- директор на ОУ ,,Евлоги Георгиев, дългогодишен старши учител начален етап,  Димитринка Палакарска- директор на ДГ „Радост” в селата Яхиново,Червен брег и Крайници, Христо Димитров-дипломиран психолог.

В областта на спорта и туризма, с експертизата си ще работят:  Ани Минкова-международен съдия по кик-бокс, шампионка на България в две категорий, носителка на много републикански,  балкански и вицесветовни титли. През 2009г. е наградена с приза „Майстор на Спорта”, Роберт  Михайлов- треньор в СК ”Марек 13”, бивш национален състезател по Силов Трибой, многократен сребърен и бронзов медалист от Европейски първенства, световен шампион от 2017 г.  и рекордьор в движението мъртва тяга, Еньо Кръстовчев - легенда от най-новата история на ФК „Марек”, Петьо Кюркчийски-пилот и инструктор по безмоторно и моторно летене, носител на награда „Окрилен”, за развитие на парапланеризма в България, Иван Иванов-магистър-специалист в управление на териториални системи и богат опит в сферата на туризма.

Сред кандидатите има представители, както на частния, така и на държавния бизнес в общината: Пламен Кръстев - директор на „Тих труд”,   Василка Бельовска – бивш управител на ВиК –Дупница. Предприемачи и специалисти в частния сектор - Миглена Вельова-магистър-икономист, бивш управител на ГУМ-Дупница, Георги Градевски - управител на строителна фирма и фирма за охрана, Емил Кастрев – собственик на транспортна фирма и  инж. Любка Захариева, Пламен Колев - управител на Мебелна къща „РАМКОЛЕВ”, Ангел Тасков - собственик на „Рила Импекс”, Георги Григоров – магистър-икономист, собственик на няколко шивашки цеха за обувки „Амичи”,  Василена Николова - магистър по управление на хотели и ресторанти, собственичка на реномиран фитнес център, сертифициран инструктор по групови тренировки, Янка Стамова- магистър „Връзки с обществеността”, специалист в банковия сектор, Димитринка Симеонова - дългогодишен журналист, в момента работи в сферата на финансите, Иван Хр. Иванов-магистър – специалист в областта енергетиката.

Освен  кандидати за общински съветници, на предстоящите избори, ПП „Глас народен” ще излъчи и двама кандидати за кметове на кметства. Николай Ангарев за Самораново - бивш кмет на селото за период от 18 годни и Димитър Дангулов - за село Червен брег. Той е магистър от Техническия университет – София, със специалност електроенергетика и електрообзавеждане. И двамата също са част от листата за общински съветници.

Основните цели, които си поставят кандидатите за общински съветници не са грандиозни, а напълно достижими. В областта на ТУРИЗМА в програмата си са заложили  разработване на стратегия за устойчиво развитие на туризма, възстановяване на туристически маршрути и създаване на трасе за планинско колоездене, развиване на парапланеризма, заради уникалните орографски дадености и подходящ микроклимат. Те ще работят за адекватно стопанисване и разширяване на парк "Рила", включващо изграждане на комплекс от къщи за гости, непосредствено над парк "Рила" и къмпинг за каравани и кемпери в близост до него. Заложено е още и поставяне на ледена пързалка през зимните месеци в центъра на "Барбекю зоната" и др.

По отношение на ОБРАЗОВАНИЕТО основните акценти и приоритети в дейностите са насочени към разкриване на Център за личностно развитие на децата и учениците, както и външно видеонаблюдение за училищата и детските градини.

В областта на СПОРТА и КУЛТУРАТА съветниците ще настояват за навременно разпределяне на субсидиите за спортни клубове, за промяна в политиката за финансиране на всички културни мероприятия, както и Общински драматичен театър „Невена Коканова”, фестивали школи и ансамбли, като крайната цел е да няма облагодетелствани и гражданите да получат продукт, отговарящ на разходите. Сред приоритетите е и изграждане на вече закупената метална конструкция за спортна зала.
 

По отношение на АДМИНИСТРАТИВНОТО ОБСЛУЖВАНЕ в програмата е заложено дигитализиране на услугите, извършвани от общината, както и обновяване официалния общински сайт и пълноценното му използване за комуникция с гражданите.

Важно  място в програмата на кандидатите за общински съветници от ПП „Глас народен” заемат МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА.
Те ще работят в посока да бъдат увеличени сумите за селата, както и за реалното им получаване.

Кандидатите предлагат още създаване на стратегия за намаляване  обезлюдяването на селата и запазването на училищата, спортните клубове и читалищата в тях.

За ХОРАТА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ в програмата е заложено финансово подпомагане на местните организации, прилагане на отстъпка от 50% на автобусни билети и създаване на гостоприемна и толерантна среда за хората с увреждания.

В  областта на ЕКОЛОГИЯТА те ще работят в посока решаване на проблема със сметището, като основната цел е изграждането на завод за преработка на битовия отпадък. За решаване на проблема с бездомните кучета предвиждат привличане на доброволчески организации.

В сферата на ИНВЕСТИЦИИТЕ основните намерения са връщане на инвеститора, който да изгради мултифункционална зала в района на "Рибарника" и парцелиране на терена в района на Социалните жилища, както и предоставяне на терени за изграждане на жилища и търговски обекти.

Наред с всичко това, кандидатите за общински съветници са категорични, че ще бъдат безкомпромисни по отношение на провеждането на конкурси и изборът на контрагенти, начинът, по който се изразходват обществени средства, както и към качеството на изпълнение на проекта или продукта за който тези средства са дадени.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар