Адвокат Йонко Гергов: „Да превърнем Дупница в чист и зелен град, с повече зелени площи, места за отдих и детски площадки.“

10/14/2019 20:10:00
Адвокат Йонко Гергов: „Да превърнем Дупница в чист и зелен град, с повече зелени площи, места за отдих и детски площадки.“

Кандидатите за общински съветници от ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ с прекрасна  инициатива за Дупница.

Засаждаме бъдеще, като засадим дърво за своя град!, с този слоган “Партия на ЗЕЛЕНИТЕ” гр. Дупница, засади двадесет и шест броя широколистни дървета. Инициативата е на кандидатите за общински съветници от “Партия на ЗЕЛЕНИТЕ”. Броят на дърветата е толкова, колкото са и кандидатите, които участват под № 42 в интегралната бюлетина за предстоящия местен вот.

Има много причини, поради които трябва да посадиш дърво – в двора, на улицата, в училище. Има и поговорка – „Да посадиш дърво, да родиш дете, да създадеш дом.“ Младите дръвчета бяха засадени в градинката при ОУ „Неофит Рилски”, където с послания, участниците поставят началото на редица свои инициативи, свързани с опазване на околната среда.

“Инициативата е свързана с една от каузите, които сме си поставили и сме включили в програмата ни, а именно опазването на околната среда и превръщането на Дупница в чист и зелен град. Град с повече зелени площи, места за отдих и детски площадки”, каза адвокат Йонко Гергов- водач на листата.

 „Като част от нашата мисия за по – зелена градска среда, ние решихме да го направим, поставяйки старт на работата ни занапред. Вярвам, че живущите наоколо ще се грижат като добри стопани, за да се съхрани инициативата. Благодаря на всички, които се включиха и помогнаха част от нашият град да бъде по – зелен и красив. Това е само началото, а ни чака още много работа“, допълни още адвокат Гергов, като непосредствено след това, кандидатите от ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ”, отговориха на въпроси на гражданите, свързани с програмата на партията и поставените в нея приоритети за развитие на Община Дупница.

Кандидатите от листата обърнаха внимание и на малките неща от ежедневието, с които, ако всеки един човек има лична отговорност, може да направи „голяма услуга“ на природата.

„За да гарантираме, че ние и нашите деца  можем да очакваме по-добро качество на живот, здравословна околна среда и жизнена икономика, трябва да променим начина, по който използваме ресурсите, индивидуално и като общество. Ефективното използване на ресурсите означава да произвеждаме повече с по-малко, да използваме ресурсите по устойчив начин и да сведем до минимум нашето въздействие върху околната среда.“, споделиха кандидатите за съветници, призовавайки за разумна консумация на вода, осветление, отказване от пластмасата за еднократна употреба, по-често използване на колело вместо кола, с цел намаляване на вредните емисии, както и за пестене на хартия, с което те обосноваха решението си да не отпечатват плакати за предизборната кампания.

      На въпрос: „Защо решихте да не издигате свой кандидат за кмет на Дупница?”, водачът на листата от ПП „Партия на Зелените” отговори, че подкрепят идеите и начина на работа на инж. Методи Чимев. „Като човек, който има два реализирани мандата като кмет, той много добре знае какви са проблемите в общината, знае как да ги реши. Свършената работа през последните години и програмата му за управление за предстоящите 4 години, ни мотивира да не издигаме свой кандидат, а да подкрепим неговата кандидатура. Естествено, ние от „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“, сме заложили и изисквания в нашата програма и след като г-н Чимев ги споделя и подкрепя, няма как дългосрочната ни и взаимна подкрепа да не е налице.”

            КАУЗАТА на екипа на ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“, е превръщането на Община Дупница в привлекателно място за живеене и притегателен център за инвестиции, иновации и работа. Приоритет в тяхната програма също е и  развитието на туризма на територията на общината.

         "Партия на ЗЕЛЕНИТЕ" е под номер 42 в интегралната  бюлетина.

           Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар