Новият Общински съвет на Дупница положи клетва

11/11/2019 13:32:00
Новият Общински съвет на Дупница положи клетва

Новият Общински съвет в Дупница за мандат 2019 - 2023 г. откри първото си заседание и положи клетва.

Клетва положиха новоизбраните за общински съветници, кметът на Община Дупница – инж. Методи Чимев и кметове на кметства в общината.
Областният управител Виктор Янев откри заседанието, призова бъдещите съветници да работят съвестно и качествено за благото на града.

"Общински съветник не е титла или медал, това е отговорност и възможност да се направи нещо смислено за града - направете го. Надявам се с труд, всеотдайност и упоритост да работите за благото на тези, които ви избраха-жителите на община Дупница“, отбеляза областният управител .

Заседанието бе водено от най-възрастния общински съветник-Йордан Йорданов от ГЕРБ, а официални гости бяха заместник-областният управител Матей Попониколов и народният представител Радослава Чеканска.
Всички местни парламентаристи се заклеха да спазват Конституцията и законите на страната, във всичките си действия да се борят за интересите на гражданите на Дупница и да работят за тяхното благоденствие. След полагането на клетвата кметът инж. Методи Чимев първи подписа клетвения лист, а след него го направиха поименно всички кметове на населени места в общината и общинските съветници от мандат 2019 - 2023 г.

За председател на Общински съвет –Дупница постъпиха 3 предложение- Костадин Костадинов от СДС, Станислав Павлов от БСП и инж. Леонид Хаздай от „Глас Народен“. След проведено тайно глсуване със 17 гласа за председател на ОбС бе избран Костадин Костадинов, 8 гласуваха за Станислав Павлов, 5 за Леонид Хаздай от 32 присъстващи съветника в зала, като бяха отчетени 2 невалидни бюлетини.
„Dupnitsanova“ припомня, че 9 партии и коалиции ще съставят новия мандат на Общински съвет – Дупница- ПП „ГЕРБ-8 съветника“, „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“-7 съветника, ПП „СДС“-5 съветника , ПП „ГЛАС НАРОДЕН“ -4 съветника ПП „БДЦ“-3-ма, "МЕСТНА КОАЛИЦИЯ  ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ“-2- ма, „МЕСТНА КОАЛИЦИЯ ДВИЖЕНИЕ ЗАЕДНО“-2-ма, ПП „ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ“- 1съветник, ПП „АБВ“-1съветник.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар