Борислав Тасков: Кметът Чимев и екипа му да си подадат оставките за депото.Ще направят едно добро дело преди Коледа

12/15/2016 17:54:00
Борислав Тасков: Кметът Чимев и екипа му да си подадат оставките за депото.Ще направят едно добро дело преди Коледа

Във връзка с предстоящата сесия утре, на която ОбС ще се гласува терена в с.Пиперево за изграждане на регионално депо за битови отпадъци, Борислав Тасков-председател на сдружение „Бъдеще за Джерман”, изрази съмнения, че одобреният терен на Председателски съвет, от председателите на политическите групи, ще бъде съботиран и местната управа ще настоява като единствена алтернатива, да остане площадката в с. Джерман.

Тасков заяви, че на утрешното заседание ще има протест от джерманци с подготвени трансперанти и че официално, ще бъде поискана оставката на кмета на Дупница .

Ето какво заяви той:

„Кметът Чимев и екипа му да си подадат оставката. Ще направят едно добро дело преди Коледа, след като 5 години не можаха да намерят подходящ терен. От 2012 до сега сме предлагали ,поне, 5 пъти други алтернативни площадки, включително и терен в землището на Бобов дол. Бяхме финализирали разговорите с бившето общинско ръководство. До 2013 години се срещахме във връзка с изграждането на депото, разговаряхме  и дупнишката управа ни уверяваше, че ще бъдат разгледани и още терени, но тогава те не вярваха, че ние ще издържим на напъна толкова дълго и ще се откажем. Освен за терена в Джерман, те нищо друго не са правили няколко години. Това показва, че са некадърни, некомпетенти и неадекватни. Не трябва да обвиняват общинските съветници или джерманци за това, че депото не е изградено до сега. В крайна сметка нека си отидат и да поемат политическата отговорност за провала. Вината е очевадна и тя е на Чимев и екипа му. Аз се чудя дали кмета Чимев няма амнезия, защото преди 2 години, на предизборна среща в Джерман, той е заявил, че няма да строи депо тук. Тази лъжа хората никога няма да му я простят.”

На сесията утре се очаква да има и жители на с. Пиперево, които, също, ще изразят своето несъгласие с намерението в землището на населеното място да бъде изградено регионално депо за битови отпадъци.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар