Mярка за неотклонение „Задържане под стража“ за жената, обвинена в убийство на мъж от с. Мламолово

11/13/2019 09:41:00
Mярка за неотклонение „Задържане под стража“ за жената, обвинена в убийство на мъж от с. Мламолово

Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова взе най - тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на 28- годишната Детелина В. Тя е привлечена от Окръжна прокуратура- Кюстендил, като обвиняема за убийството на П. Й. в бобовдолското село Мламолово.

От събраните по досъдебното производство доказателства, в достатъчна степен може да се направи обосновано предположение, за съпричастност на обвиняемата към престъплението, за което е обвинена- по чл. 115 от НК, като предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 10 - 20 години. Въпреки чистото съдебно минало на обвиняемата, съдът счете, че предвид тежестта на престъплението, за което е привлечена като обвиняема и поведението й след деянието, са налице и другите две предпоставки за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, а именно, че обвиняемата може да се укрие или да извърши друго престъпление.

 

Съдът няма впечатление за умствена недоразвитост на обвиняемата, за каквато пледира служебния й защитник адвокат Емил Атанасов и тя може да носи наказателна отговорност.

Определението може да се обжалва и протестира пред САС в 3- дневен срок, считано от днес.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар