Благотворителен концерт в Дупница - "Да протегнем ръка на Диди"

11/13/2019 11:52:06
Благотворителен концерт в Дупница - "Да протегнем ръка на Диди"

На 16 ноември в ОбДТ „Невена Коканова“ще се състои благотворителен концерт в подкрепа на Диди от Дупница, която страда от болест на двигателния неврон.

Концертът е с начален час 19.00 ч., а в каузата се включват учениците на Нешка Робева- танцьорите от „Денс Уелт“, граовската певица-Валерия Момчилова и участници от „Гласът на България“-Марта Цветкова,Славея Ивановаи Биляна Добрева.

Припомняме, че Диди от Дупница е с диагноза латерална амиотрофична склероза - неврологично заболяване, довеждащо до атрофия на мускулите, парализа и смърт. От една година 44-годишната жена е в инвалидна количка и за съжаление,  атрофията продължава и започва да засяга ръцете и дишането. За тежкото заболяване  все още няма открит лек, но докторите препоръчват ново експериментално лечение със ствололови клетки в Турция. Макар то да не дава гаранция, че Диди ще се излекува, медицинските специалисти обещават, че след няколко курса на лечение, влошаването на състоянието ще бъде стопирано. Необходимо е процедурите да се извършват всеки месец, като не трябва да се прекъсва лечението.

 До този момент с помощта на доби хора е събрана сума за 2 трансплантации, като последната бе проведена в началото на юли месец.

„Сумата за следващите терапии е непосилна за мен и моето семейство.Това е единственият шанс да бъда пълноценна майка и съпруга. Заради това ви моля да отворите сърцето си. Вярвам, че има добри хора, които ще ми помогнат и не биха останали безучастни пред трагедията на един гаснещ живот. Защото надежда има.“ е апелът на Диди към нейните съграждани.

Цената на билета за благотворителния концерт е на стойност 5лева и може да се закупи от кафе „Кимбо“, книжарница „АИС“ и на телефон:0897331551.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:

IBAN:BG96STSA93000024850344

BIC: STSA BGSFДСК - Диана Василиева Тонкова

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар