Депутатът Радослава Чеканска: "С 15% се очаква да бъдат увеличени заплатите на социалните работници през 2020 г."

12/04/2019 11:08:55
Депутатът Радослава Чеканска: "С 15% се очаква да бъдат увеличени заплатите на социалните работници през 2020 г."

С 15% се очаква да бъдат увеличени възнагражденията на социалните работници през 2020 г. Предвижда се за тази цел държавата да отпусне допълнително 5 млн. лв. Това заяви след проведена приемна с граждани в Дупница народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска. Депутатът коментира увеличаването на заплатите на заетите в тази сфера, след като по време приемния й ден бе поставен този въпрос.

Чеканска обясни още, че основни приоритети на правителството остават образованието и здравеопазването. „Учителските заплати ще бъдат  увеличени със 17% от 2020 г. Предвиждат се 360 млн. повече за образование. А през 2021 г. очакванията са минималната работна заплата за педагогическите специалисти да стане малко над 1200 лв.“, коментира народният представител .  Чеканска посочи също, че за здравеопазване правителството ще отдели близо 500 млн. повече в сравнение с 2019 г.

Приемния ден на депутата Чеканска посетиха и жители на съседни общини на Дупница. По време на приемната гражданите поставиха имотни казуси и въпроси от социален характер. Чеканска пое ангажимент да съдейства, където е възможно и да направи запитвания към институциите, имащи отношение по темите. Хора в предпенсионна възраст потърсиха за съдействие народния представител за осигуряване на трудова заетост или преквалификация.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар