Окръжен съд – Кюстендил потвърди мярка „Задържане под стража“ за 32- годишен мъж, обвиняем за кражба, в условията на опасен рецидив

01/29/2020 16:48:35
Окръжен съд – Кюстендил потвърди мярка „Задържане под стража“ за 32- годишен мъж, обвиняем за кражба, в условията на опасен рецидив

Окръжен съд – Кюстендил потвърди определението на Районен съд – Дупница, с което по отношение на 32- годишния Данчо Е. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по досъдебно производство за кражба, в условията на опасен рецидив.

Председателят на съдебния състав, съдия Йоланда Цекова, обяви мотивите: налице са 2 от 3- те предпоставки за вземане на най- тежката мярка за неотклонение, а именно - може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което се води досъдебно производство, като той е направил и самопризнания, както и, че има опасност да извърши друго престъпление, като се има предвид свидетелството му за съдимост. Данчо Е. е осъждан 26 пъти, от които 7 като непълнолетен. Излязъл е от затвора на 16.11.2019 година.

Той е привлечен като обвиняем за кражби, извършени на 19.01.2020 г., в селата Крайници и Яхиново, на Община Дупница. За времето от 01, 00 - 02 30 ч. са отнети от гаражно помещение в село Крайници - 1 електрожен, ел. кабели и куфар с инструменти, и от товарен автомобил паркиран в село Яхиново, чрез разбиване на ключалка - газова бутилка, червена сигнална лампа, 3 броя колани за повдигане и 5 чифта колани за връзване на материали.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар